Gratis bingo online spelen
 
 
Speel een gezellig potje kienen nu op het internet

 

Veel ouderen, vrouwen en kinderen spelen bingo! Dit doen ze voor de gezelligheid, het is namelijk een echt ouderwets gezelschapsspel.

Het spel heeft een simpel doel, dat gemakkelijk te bereiken is. Je moet als eerste een lijn of alle nummers van je bingo lot weggewerkt hebben. Als dat het geval is, dan schreeuw je uit volle borst ‘bingo’!

Bingo, het spel

de opzet van een 75 ballen bingokaartIn ons land zal in de meeste gevallen bingo worden gespeeld met 75 ballen. Je krijgt een speelkaart (bingo lot) met 24 nummers, deze zijn willekeurig geselecteerd uit 75 nummers (nummer 1 tot en met 75). De ballen zullen worden gehusseld en één voor één worden voorgelezen. Wie als eerst een rij of gehele rij heeft weggewerkt, die wint!

Het lot heeft vijf rijen en vijf vakken, het middelste vak is leeg. Op de kaart zal bovenin BINGO staan, elke letter boven een rij. Dit is voor het gemak van de speler!

Bij elke nummer zal ook één van de letters genoemd worden, zo kan jij het getal makkelijker vinden op je kaart.

Het nummer en de letter zal worden omgeroepen, vervolgens moet jij het nummer van je kaart wegstrepen. Tenminste, als die op je kaart staat! Heb je een rij weggewerkt of de gehele kaart, dan roep je ‘BINGO’! Je speelkaart zal gecontroleerd worden door de spelleider, mocht dit geen probleem zijn dan win je. Bij het online bingo gebeurd dit zeer snel en automatisch.
Varianten bij bingo

Bingo kan je op verschillende manieren spelen, met verschillende varianten.

je kunt bij bingocams 75 of 90 ballen bingo spelenWe bijna altijd gebruik van het spel met 75 ballen, met speelkaarten met 24 nummers. Deze kom je bij het online bingo ook altijd tegen!

Het is ook mogelijk om met 90 ballen te spelen, dan speel je met speelkaarten met 27 vakken. Van deze 27 vakken zijn er per rij 4 vakken leeg. Het komt er dus op neer dat je 15 getallen op een bingokaart hebt staat. Dat is toch even anders! De kaart bestaat dan uit drie horizontale rijen en negen vakken.

Je vraagt je natuurlijk af, welk spel kan ik nu het beste spelen.

Online en bingo in het echt zal bijna altijd worden gespeeld met 75 ballen. Het voordeel daarvan is dat het spel minder lang duurt en je in kortere tijd meer spellen kan spelen.
Mocht je toch meer een fan zijn van wat langdurigere spellen dan raden wij het 90 bal bingo aan.

Bingo vanaf je eigen computer

Neem plaats achter je computer en surf naar één van de online bingo aanbieders. Er zijn er genoeg en ze bieden je vaak nog een leuke welkomstbonus aan. Speel voor het plezier of ga voor het echte geld en pak die poen.

Je kunt eenvoudig een bedrag op je spelaccount storten. Tevens kan je gewonnen tegoeden laten uitbetalen.

Er zijn vele bingokamers en er is zeker plaats voor jou en win een leuk geldbedrag.

Bingo in het echt!

Vele buurthuizen houden vaak een avond waarin ze bingo gaan spelen. Kijk daarom goed in de buurt rond en speel lokaal een spelletje mee. Je maakt kans op grappige prijzen, zoals flessen wijn of een cadeaubon. Maar daar is het meer gericht op de gezelligheid en het opdoen van contacten.